Over ons

Het koor MiXX

MiXX heeft haar thuis in Hengevelde, een dorp in de gemeente Hof van Twente gelegen tussen Haaksbergen en Goor.

De zangvereniging is opgericht in 1996 en bestaat uit een koor van ongeveer 50 leden, een dirigent, begeleidingsband en heel veel enthousiasme. De leden komen niet alleen uit Hengevelde maar ook uit Goor, Bentelo, Beckum, Diepenheim, Haaksbergen etc. Het is een vrolijke, gezellige club waar hard wordt gewerkt om het repertoire onder de knie te krijgen.

Het repertoire is in de loop van de jaren steeds verbreed en verdiept. Van Disco Fever tot Adiemus en alles wat er tussen in zit, ze zingen het allemaal!  Het uiteindelijke doel van MiXX is duidelijk: Een breed repertoire: van klassiek tot pop en in verschillende talen.

Het is een vereniging waar iedereen welkom is: van jong tot oud en voor alle rassen en standen. Iedereen volgt de repetities met veel plezier en wil de stukken vocaal goed  beheersen, met natuurlijk als ultiem doel al het geleerde te laten horen aan publiek.

MiXX repeteert elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Kulturhus De Marke, Bretelerstraat 16 in Hengevelde.

De dirigent

Sander  Fox is in 2000 afgestudeerd aan het Artez conservatorium in Enschede op hoofdvak piano en schoolmuziek. In 2012 is hier zijn bevoegdheid eerste graad docent muziek bijgekomen. Sander is geboren en getogen in Haaksbergen en werkt sinds 2000 als vakleerkracht muziek aan het Twents Carmel College. Op vijf jarige leeftijd begon hij met piano spelen en uiteindelijk heeft hij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Naast zijn werkzaamheden aan school heeft Sander twee koren onder zijn hoede. Hier is hij zowel pianist als dirigent. Dit waren altijd kerkkoren maar sinds januari 2018 een koor met een gevarieerder repertoire. MiXX Hengevelde!

De MiXX-band

De begeleidingsband van MiXX bestaat uit Gerie Scholten (piano), George de Witte (basgitaar), Seine Hendriks (gitaar) en Ronald Rikkert (drum). 

 

Alle muzikanten zijn hobbyisten, zij hebben muzikale ervaring opgedaan in diverse gezelschappen zoals koren, rockbands, theaterorkesten en revuegezelschappen.

Het aardige van het MiXX-repertoire is dat het heel erg gevarieerd is. Voor muzikanten is dat afwisselend en boeiend. Van Adiemus tot Queen, van pop tot klassiek alles is mogelijk… en leuk!  

De band vindt de gezelligheid en de ruimte voor humor een belangrijk onderdeel van MiXX.  Ze nemen zichzelf namelijk niet al te serieus, en dat willen ze graag zo houden!